Doğal Taş Bileklik Astrolojide Değerli Taşların Arkasındaki Anlam

Doğal Taş Bileklik Astrolojide Değerli Taşların Arkasındaki Anlam

Burçlara göre değerli taşlar, astral taşlar olarak da bilinir. Astral, astrolojiden türetilmiştir. Bu bir bilim değil ama bilmek eğlenceli ve tatmin edicidir. Astrolojik değerli taşlar ve modern doğum taşları arasındaki fark, Astrolojik değerli taşların Zodyak işaretinize ve takımyıldızlardan aldığı enerjilere dayanmasıdır. Modern doğum taşları, takvimin doğum ayı üzerinde ortalanır.

Bunlar Zodyak taşlarının en yaygın olanlarıdır. Ancak bu taşları onaylayan resmi bir makam yok, sadece kaynakların çoğunluğu onaylıyor. Zodyak işaretinin gücünün hayatınızın servetini etkileyebileceğine inanılıyor. İster küpe veya kolye gibi geleneksel bir öğeye, ister zodyak değerli taş odaklı özel bir takı veya yüzük yeniden tasarım projesine taşıyın, ister en iyi yüzüğü temel alan bir zodyak değerli taş özel yapım nişan yüzüğü gibi daha dinamik bir şey yapın. burcunuz ve değerli taşınız, hayatınızdaki iyi enerjileri güçlendirebilirsiniz. Bu, zihne ve vücuda fayda sağlayacak iyileştirici özelliklere sahip olacaktır. İyi haber şu ki, her Zodyak için genellikle birkaç taş vardır, bu nedenle bağlantı hissettiğinizi seçmelisiniz. Hissettiğiniz bağlantının güçlü olması çok önemlidir.

Burçlara göre değerli taşların özellikleri, birçok insan doğum taşlarını ve astrolojik işaretlerini bilir, ancak çok azı değerli taşlar ve kozmos arasındaki ilişkinin önemini gerçekten anlar. Bu eşleştirme de modern bir eşleşme değil, dünya üzerindeki yüzyıllarca kültürler değerli taşlar ve gökyüzünde gördükleri arasında ilişkiler buluyor.

Kuntz (1913) bize, yüzyıllar boyunca, dünya üzerindeki birçok kültürün, yıldızların ve gezegenlerin değerli taşlarla olağandışı bir ilişkisi olduğu düşünüldüğüne inandığını bildiriyor:

Astrolojinin insan talihleri üzerindeki gök cisimlerine atfettiği etkinin, belirli gezegenlere veya burçlara uygun mücevher takılarak güçlendirildiği düşünülür, çünkü taşa ince bir yayılım geçmiş ve ondan yayılmıştır. Değerli taşlar astrolojiyle ilişkilendirildi çünkü gezegenlerin ve yıldızların astral etkilerini diğer maddelerden çok daha uzun süre korudukları düşünülüyordu.

Açıkça, Yunan filozof ve öğretmen Tyanalı Apollonius, değerli taşların gizli “erdemlerini” övdü ve astroloji yasalarına dayanarak yüzüklerini günlük olarak değiştirdi. Philostratus Jarchus'a göre, değerli taşları uygun gezegenlerle hizalayarak ömrünü en az 20 yıl uzatmayı başardı.

Yunan ve Roma dönemlerinde, mühür yüzükleri sıklıkla astrolojik sembollerle oyulmuştur. Uygun zodyak değerli taşının takılmasının, doğum işaretinin etkisini güçlendirdiğine ve yıldız etkilerinin iletilmesi için bir ortam sağladığına inanılıyordu. Zümrütler ayrıca savaş tanrısı Mars ile ilişkilendirildi; Aşk tanrıçası Venüs; ve ticaret, ticaret, uyku ve rüya tanrısı Merkür.

Yılın her ayının belirli bir doğum taşı ile ilişkilendirildiği inancı, sırasıyla 1. ve 5. yüzyıllarda yazan Josephus ve St. Jerome'un yazılarına kadar uzanabilir. Bu yazarların her ikisi de Başrahibin göğüs zırhındaki 12 taş, yılın 12 ayı ve 12 burç arasında bir bağlantı olduğunu belirtmişlerdir. Bazı araştırmacılar, başlangıçta on iki taşın tamamının bir kişi tarafından edinildiğine ve uygun ay veya zodyak döneminde giyildiğine inanmaktadır.

Merkür bir kişinin burcunda iyi bir konumdaysa, zümrüt etkisinin olumlu olduğu düşünülür ve kişiyi mutlu, şanslı, rasyonel, saygın ve bilge olmaya yönlendirir. Merkür bir kişinin burcunda yanlış yerleştirilmişse, zümrüt etkisi olumsuz olabilir, bu da kişinin canlılık ve konsantrasyon eksikliğine, aldatmaya eğilimli olmasına veya konuşma ve işitme engellerinden muzdarip olmasına neden olabilir.

En etkili olması için, bir kişinin kaderi üzerinde bir etkisi olması için bir doğum taşının en az iki karat olması gerekir. Bazı kaynaklara göre, cıvalı astral tılsımlar ilk olarak şu mantrayı dokuz kez okuduktan sonra gün doğumundan iki saat sonra Çarşamba günü takılmalıdır.

“Gerçek” doğum taşlarının doğası hakkında çok sayıda farklı görüş var. Anlaşmazlıkların bir kısmı, zümrütün gerçek doğası hakkındaki tarihsel kafa karışıklığından kaynaklanmaktadır ve diğer farklılıklar, farklı kültürler tarafından kullanılan çeşitli astrolojik sistemlerle ilgilidir. Çoğu durumda, doğum taşları veya doğum taşları, insanlık için değerli taşların doğal tıbbi veya iyileştirici nitelikleri kadar önemli görülmemektedir.

Bununla birlikte, yaygın olarak kullanılan Amerikan Ulusal Kuyumcular Birliği listesine (1912) kişiliğe göre doğal taş bileklik olduğu konusunda araştırma yapmıştır. Zümrüt, Mayıs ayında doğan herkesin doğum taşıdır. Aynı zamanda Ocak ayının mistik doğum taşı ve Boğa burcunun gezegen taşıdır. Arap, Hindu, Polonya ve Rus kültürlerinde de Mayıs ayının doğum taşıydı. İbrani, İtalyan ve Roma kültürlerinde ise Haziran ayının doğum taşıydı. İkizler için tılsım taşı ve Yengeç ve Boğa için astrolojik doğum taşıdır. Zümrüt baharla ilişkilendirilir ve güzelliği ve yenilenmeyi sembolize eder. Zümrüt Cuma ile ilişkilendirilir, ancak Pazartesi için tılsımlı mücevherdir.

Burçlara göre doğal taş aksesuarları;

KOVA BURCU TAŞI- Garnet ve Gümüş

BALIK BURÇ TAŞI-Ametist, Florit, Krom Diopsit

KOÇ BURÇ TAŞI- Kantaşı

BOĞA BURCU TAŞI- Safir, Malakit, Yeşim ve Kehribar

İKİZLER BURCU TAŞI-Akik, Kalsedon, Kırmızı Ateş Kuvars ve Harlequin Kuvars

YENGEÇ BURCU TAŞI- Zümrüt, Aytaşı, Sitrin ve Gümüş

ASLAN BURCU TAŞI- Oniks, Zirkon ve Altın

BAŞAK BURCU TAŞI-Carnelian, Aventurin ve Krizoberil

TERAZİ ZODYAK TAŞI-Krizolit, Peridot, Yeşim ve Turmalin

AKREP BURCU TAŞI -Beril, Gül Kuvars ve Rodokrozit

YAY BURCU TAŞI- Sitrin, Topaz ve Turkuaz

OĞLAK BURÇ TAŞI-Yakut, Hematit, Oniks, Jet ve Obsidiyen

Etiketler: Burçların uğurlu taşları, Doğum haritasına göre doğal taş hesaplama, Burçlara göre Doğal taşlar ve özellikleri, Burçlara göre doğal taşlar, Ametist hangi burcun taşı, Akik Hangi burcun taşı, Karışık Doğal Taş Bileklik faydaları, Pembe Kuvars hangi burcun taşı
Mayıs 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR